Tandblegning

Søborg, Dyssegård, Gladsaxe og Gentofte

Få et flot hvidt smil med tandblegning hos Dalsten Tandlægecenter

De fleste af os foretrækker at se et bredt og ikke mindst hvidt smil i spejlet, men det kan være svært at opretholde naturligt.. Årenes løb sætter sit præg på tænderne, som med tiden vil blive mere mørke og gullige som følge af de både naturlige og kunstige farvestoffer, vi indtager gennem mad og drikke.Nogle misfarvninger på tændernes overflade kan fjernes med en grundig tandrensning. Hvis misfarvningen derimod er trængt ind i tænderne, kan det være nødvendigt med en tandblegning for at få den hvide overflade på tænderne tilbage. Og hos Dalsten Tandlægecenter står vi klar til at give dig det hvide smil, du drømmer om.

Hvorfor misfarves tænderne?

Uanset hvor flittig du er med både tandbørsten og tandtråden morgen og aften, kan du opleve, at dine tænder får en gradvist mere gullig eller ligefrem brunlig nuance. I så fald bør du kigge på de mad- og drikkevarer, du indtager jævnligt. Det er nemlig dem, der er den store synder, når det gælde misfarvning af tænderne. Det, du skal være ekstra opmærksom på, er mad og drikke med et højt indhold af såkaldte kromogener. Her er tale om molekyler, der indeholder store mængder farvestof, som altså sætter sig på tændernes overflade og får den hvide farve til at fordufte.

Eksempler på blegning af tænderne i overkæben

Effekten holder som regel i adskillige år og kan gentages til en reduceret pris, hvis du gemmer blegeskinnerne.

Tandblegning i Søborg, Gladsaxe, Gentofte, Dyssegård

                                                                Før

                                          Efter

Tandblegning i Søborg, Gladsaxe, Gentofte, Dyssegård

                                                                Før

                                          Efter

Vi har valgt at bruge det skånsomme carbamidperoxid i en 15% gel, som efter instruktion anvendes i specialfremstillede blegeskinner om aftenen eller om natten i nogle få uger. Herved undgår vi de meget skrappe midler, som bruges til hurtige blegninger på klinikken. Ulempen ved de sidstnævnte er bl.a., at de kan skade tandkødet og er sværere at styre.

 Hvordan bevarer jeg mine hvide tænder?

Hvis tænderne skal forblive pæne og hvide, gælder det om at passe sin daglige tandpleje. Derudover er der en række føde- og drikkevarer, som du med fordele kan forsøge at undgå.

  1. Cola

De fleste af os ved, at cola ikke er det bedste for tandsættet. Den sukkerholdige drik indeholder både mange farvestoffer og syre, som er emaljen på tændernes værste fjende. Det er dog ikke kun colaen, der kan være misfarvende. Hvis du vælger andre former for sodavand på hylden i supermarkedet, risikerer du ligeledes at skade tænderne, selvom sodavanden er mere lys end cola. Syreindholdet vil nemlig stadig være højt og misfarve i kombinationen med andre føde- og drikkevarer.

  1. Rødvin

Mange af os nyder denne dybrøde drik jævnligt over en god middag. Men rødvinen kan altså stå i vejen for, at du får det hvide smil, du gerne vil have. Indholdet af garvesyre gør nemlig, at tænderne misfarves. Hvidvin er et bedre alternativ, selvom undersøgelser peger på, at den lysere variant også kan have en misfarvende effekt.

  1. Sort te

Du tror måske, at te er en god erstatning for stærk sort kaffe, hvis tænderne skal bevare sin hvide farve. Men det er faktisk ikke rigtigt. Når det gælder misfarvning boner sort te nemlig mere ud end kaffe. Derfor bør du begrænse indtaget af eksempelvis den klassiske Earl Grey eller English Breakfast. Du kan med fordel i stedet vælge en grøn eller hvid te, som begge er langt bedre for smilet.

  1. Slik og søde sager

Når vi åbner en slikpose, er den ofte fyldt med farverige slikstykker i både blå, rød, grøn og gul. Derfor er de ofte propfyldt med kunstige farvestoffer, som bekendt ikke gør noget godt for tænderne. Det gælder alt fra bolsjer og lakrids til vingummier og sodavandsis.

  1. Bær og frugt

Søde bær og frugter er godt for os, men når det gælder tænderne, skal man dog passe lidt på med indtaget. Mange bær og frugter er farverige og indeholder derfor også en hel del naturligt farvestof, som kan sætte sine spor på tænderne ved overdrevent indtag.

 Hvordan foregår en tandblegning?

Hvis du gerne vil have bleget dine tænder, kan du trygt lade Dalsten Tandlægecenter klare opgaven for dig. Behandling er på ingen måde omfattende eller ubehagelig, og vi kan garantere en god effekt. Vi tager tandblegning seriøst, og vil gøre alt for at undgå at beskadige dine tænders naturlige emalje. Derfor benytter vi en skånsom og sikker metode, som sikrer et flot resultat. Vi bruger et produkt kaldet carbamidperioxid, som har en lav koncentration af brintoverilte, som bleger tænderne.

Efter en undersøgelse, hvor vi vurderer, om du er egnet til at få bleget tænder, instruerer vores professionelle personale dig i at benytte blegeskinner, som vi specialfremstiller til netop dig. Dem skal du bruge om aftenen eller natten i nogle uger. Denne metode er mere skånsom, da vi undgår at bruge de mere skrappe midler, som kan bruges til omgående blegning.

Når du først har fået lavet en tandblegning hos os, har du et flot resultat, som du kan glæde dig over i årevis. Behandlingen har nemlig en lang holdbarhed, og hvis du føler, du har behov for en genopfriskning, kan du få en ny blegning til nedsat pris, så længe du blot gemmer dine blegeskinner.

Der er altså ingen undskyldning for ikke at få dit flotte hvide smil igen.

Kom ind til en uforpligtende snak med os hos Dalsten Tandlægecenter, så sikrer vi dig et tilfredsstillende resultat.