Råd og vejledning

Dalsten Tandlægecenter er en af de få klinikker, som er kvalitetssikret med ISO-certifikat fra TapCert.

Dette giver garanti for højt niveau af bl.a. diagnostik, behandlingskvalitet, infektionshygiejne, efteruddannelse, løbende kontrol og patienttilfredshed.

Da vi samtidig fokuserer på tryghed og tillid, giver det vores patienter et meget afslappet forhold til tandbehandling.

Brug et par minutter på denne hjemmeside, og få et indtryk af vores filosofi inden for moderne tandpleje.

rd-og-vejledning
Tandlægeskræk

Dalsten Tandlægecenter har stor erfaring i behandling af patienter med større eller mindre grad af tandlægeskræk. Såfremt du har dette problem, er du velkommen til at konsultere Dalsten Tandlægecenter. Vores afslappede atmosfære samt den individuelt tilpassede og smertefrie behandling i sig selv gør det nemmere at gå til tandlæge.

Læs mere her

Vi giver råd og vejledning ang. tandlægeskræk
Slået mælketand

Tanden slået ud: Ingen behandling. Tanden kan ikke reddes.

Tanden forrykket: Det væsentligste er, at de nye, blivende tænder ikke tager skade. Uanset om mælketanden er slået ind eller til siden, må den ikke flyttes “på plads”, fordi det nye tandanlæg derved kan tage skade. Mange gange ser man, at mælketanden alligevel selv går på plads efter nogle måneder.

Hvis barnet ikke kan tygge sammen, fordi det bider på den forrykkede tand, må tanden ofte trækkes ud, med mindre tandlægen kan fortage små beslibninger, som muliggør sammenbid.

Tanden brækket: Kan man se en rød plet, hvor tanden er knækket, er tandnerven beskadiget. Det kan give smerter, og du bør derfor kontakte børnetandplejen, os eller tandlægevagten. Er der ingen rød plet at se, kan behandlingen vente nogle dage.

slet-mlketand
Slået blivende tand

Tanden slået ud:  Måske kan tanden sættes på plads igen; men det skal ske hurtigt. Helst inden for 1 time. Tanden skal ikke gøres ren, lad tandlægen om det. Tanden skal opbevares fugtigt under transporten til klinikken evt. i munden, hvis patienten ikke er bevidstløs. Tanden kan også opbevares i en plastikpose med en fugtig serviet.

Tanden forrykket: Et kraftigt slag kan løsne en tand. Oftest sker der ikke andet end, at tanden vokser fast igen. Dog kan nerven let beskadiges, og tanden må senere rodbehandles. Hvis tanden er meget løs, og det er svært at tygge, kan det være nødvendigt midlertidigt at fastgøre tanden til nabotænderne med plastfyldninger. Hvis tanden er forrykket fra sin normale position, kan det være nødvendigt, at tandlægen sætter den på plads igen.

Tanden brækket: Kan man se en rød plet, hvor tanden er knækket, er tandnerven beskadiget. Det kan give smerter, og du bør derfor kontakte os eller tandlægevagten. Er der ingen rød plet at se, kan behandlingen vente nogle dage. Efter ethvert slag på en tand bør Tandlægecentret konsulteres for at vurdere skaden, også af hensyn til en evt. skadeanmeldelse til forsikringsselskabet.

slet-blivende-tand
Knækket tand eller fyldning

Bestil tid i Tandlægecentret snarest. Skarpe kanter kan genere tungen, og tilstanden er ofte et tegn på caries eller defekter under en fyldning.

Hullet vil samle madrester og forværre problemet. Skal du ud at rejse, kan vi ofte lave en midlertidig løsning, så du i ro og mag kan få lavet en permanent løsning, når du kommer hjem.

knkket-tand
Tandpine

En let tandpine kan klares med smertestillende tabletter, men bestil snarest tid i Tandlægecenteret, inden det bliver værre – og det gør det desværre oftest!

Voldsomme smerter kræver tandlægehjælp med det samme. Ring til Tandlægecenteret, og vi vil forsøge at finde en tid samme dag.

 Hvis vi har lukket, kan du få akut hjælp på tandlægevagten.

www.tandlægevagten.dk

Tandpine er ofte udtryk for en betændelsesproces i tandnerven eller den omkringliggende knogle eller tandkødet. Smerten kan være forårsaget af, at betændelsen giver hævelse og overtryk inde i tanden eller i knoglen. Behandlingen består i at standse betændelsesprocessen evt. i kombination med at lukke trykket ud samtidig.

Råd og vejledning
Efter kirurgi

Hvad kan du forvente, når du er blevet opereret i munden?

En operation kan give ubehag. Du skal passe på og pleje såret, som er kommet i munden. Undertiden syr tandlægen såret for at holde sårkanterne sammen og fremme helingen.

Så længe lokalbedøvelsen virker, kan du let komme til at bide dig i læben eller tungen, så det er vigtigt, at du venter med at spise, til bedøvelsen er væk.

Læs mere her

Råd og vejledning om perioden efter kirurgi
Graviditet

Når du er blevet gravid, er der mange ting, som ændrer sig, og nye spørgsmål melder sig. Nogle spørgsmål drejer sig om behandlingen hos tandlægen og om din tandsundhed.

Læs mere her

Dalsten Tandlægecenters råd og vejledning til gravide
Ny protese

Ny protese – gode råd

En protese er ikke kun et nyt tandsæt. Flere ting ændrer sig.

Her er en række gode råd og forklaringer, som kan gøre det lettere at vænne sig til den nye protese.

Læs mere her

ny-protese