Tandbehandlinger

behandlinger

Dalsten Tandlægecenter er en af de få klinikker, som er kvalitetssikret med ISO-certifikat fra TapCert.

Dette giver garanti for højt niveau af bl.a. diagnostik, kvalitet i tandbehandlinger, infektionshygiejne, efteruddannelse, løbende kontrol og patienttilfredshed.

Da vi samtidig fokuserer på tryghed og tillid, giver det vores patienter et meget afslappet forhold til tandbehandling.

Læs mere om vores tandbehandlinger herunder:

Akut tandbehandling

Ring på telefon 3967 6647 ved ønske om akut tandbehandling. Uden for åbningstid skal du ringe 1813.

Såfremt du får akutte smerter, vil vi bestræbe os på at finde en tid til smertestillende tandbehandling samme dag, du ringer.

Læs mere her

Tandbehandlinger
Forebyggende tandpleje

Den bedste form for tandpleje er forebyggende tandpleje.

Tænderne undgår skader, samtidig med at udgifterne ved tandlægebesøgene forbliver relativ lave.

Vi vil derfor altid tilstræbe at forebygge frem for at reparere, når skaden først er sket. I denne sammenhæng har vi stor glæde af vores teamwork, hvor både tandlæge, tandplejer og klinikassistenter hver især vil hjælpe dig med det, de er bedst til.

Læs mere om forebyggende tandpleje her

forebyggende-tandpleje
Huller i tænderne (caries)

Vi ønsker os alle “sunde tænder hele livet”.

Det er også muligt, men det kræver en daglig indsats plus regelmæssige undersøgelser hos tandlægen.

En af de ting, tandlægen undersøger, er, om der er caries – eller huller i tænderne, som vi kalder det i daglig tale. Caries er en af de mest almindelige tandsygdomme.

Bliver de angrebne tænder ikke behandlet i tide, vil tænderne efterhånden gå til grunde.

Læs mere her

caries
Plastfyldninger

Når det er nødvendigt at lave almindelige fyldninger, er det vigtigt at vælge det rigtige materiale. Sølvamalgam har haft en stor udbredelse, før man fik brugbare alternativer. Disse alternativer har nu eksisteret i mange år.

Læs mere om plastfyldninger her

Plastfyldninger er en af vores mange tandbehandlinger
Parodontose

Den sunde tand

Tænderne sidder fast i knoglen, og uden på knoglen ligger tandkødet. Tandroden kan man normalt ikke se, kun tandens krone er synlig. Nærmest kronen bukker tandkødet rundt og fæstner på tanden og knoglen.

Herved dannes tandkødslommen (pochen). En sund tandkødslomme er 2-3 mm dyb. Tandkødet er lyserødt og svagt nubret i overfladen.

Læs mere her

parodontose1a
parodontose
Porcelænsindlæg og -facader

Porcelænsindlæg i kindtænderne vil meget ofte være den optimale tandbehandling, fordi indlæggene er meget stærkere end almindelige fyldninger, og fordi der skal slibes betydelig mindre af tanden end ved en kronebehandling.

Læs mere om porcelænsindlæg og porcelænsfacader her

Tandbehandlinger
Rodbehandling

Hvornår skal en tand rodbehandles?

Når der er gået betændelse i tandens nerve, er en rodbehandling nødvendig, hvis man vil bevare tanden. Ellers må den trækkes ud.

De fleste rodbehandlinger skyldes, at et cariesangreb (et hul) når helt ind til nerven, så bakterierne trænger ind og giver betændelse i nerven.

Læs mere her

rodbehandling-gulerod
Tandkroner og broer

En tandkrone er en kunstig erstatning af den synlige del af tanden, som den dækker fuldt ud. En moderne tandkrone vil, ud over at forstærke tanden maksimalt, også give et bedre kosmetisk indtryk, idet al synligt materiale er tandfarvet og formet som en naturlig tand.

Læs mere her

Tandbehandlinger med kroner og broer fra Dalsten Tandlægecenter
Tandimplantater

I de senere år er tandimplantater blevet mere og mere populære, fordi ny teknik har gjort det lettere og mere sikkert at isætte dem.

Med tandimplantater har vi nu mulighed for at genskabe større eller mindre dele af et tandsæt uden brug af aftagelige proteser.

Vi kan også erstatte enkelte tænder uden at skulle slibe på nabotænderne.

Læs mere her

implantat
Kirurgi

På Tandlægecenteret foretager vi de fleste former for kirurgiske indgreb i mundhulen som f.eks. fjernelse af visdomstænder, cyster, rodspidsamputationer og isættelse af implantater.

Læs mere om kirurgi her

Tandbehandlinger
Delproteser

Hvad er en delprotese?

En delprotese erstatter de tænder, som du har mistet. Den kan erstatte en enkelt tand, men den kan også bruges, hvis du kun har ganske få tænder tilbage. En delprotese tages ud, når den skal børstes.

Delprotesen sidder godt fast på de resterende tænder ved hjælp af bøjler. Dette gør delprotesen nemmere at styre. Den føles derfor ikke så løs som en helprotese.

Delprotesens bøjler griber omkring nogle af de naturlige tænder. Enkelte af bøjlerne skal placeres på tændernes tyggeflader, for at dine egne tænder kan bære en del af tyggetrykket. Det betyder, at gummen ikke belastes så hårdt og derfor ikke svinder så hurtigt.

Læs mere om delproteser her

proteser
Helproteser

Mange, specielt blandt de lidt ældre, har ikke haft mulighed for at bevare deres tænder. Dette skyldes flere forhold. Tidligere var der mangel på tandlæger flere steder i landet. Selv om man ønskede at få tænderne repareret, kunne det være svært at finde en tandlæge. Tidligere var det heller ikke almindeligt med en skoletandpleje. Det er de færreste over 60 år, der har haft det tilbud i deres barndom. Der er derfor mange og gode grunde til, at en del ældre er tandløse eller kun har få tænder tilbage.

Skal de sidste tænder nu også trækkes ud?

Før du beslutter dig til at få de sidste tænder ud, er det meget vigtigt, at tandlægen undersøger, om det vil være en fordel at bevare enkelte tænder. Mange tror, at hvis de kun har nogle få tænder tilbage, kan de lige så godt få dem alle trukket ud hvilket ofte er helt forkert. Det er altid en fordel at bevare enkelte tænde, da man så oftest vil kunne klare sig med en delprotese. Den sidder bedre fast end helprotesen, og den fylder mindre. Selv et par enkelte tænder kan gøre god nytte.

Læs mere om helproteser her

proteser
Tandblegning

Blegning er en tandbehandling, som altid har en god effekt, og som ikke er ubehagelig.

Tænderne bliver med årene mere mørke eller gule som følge af såvel naturlige som kunstige farvestoffer.

Nogle misfarvninger sætter sig på overfladen og kan fjernes med en tandrensning, mens andre trænger ind i tænderne.

De sidste kan bleges af peroxider, der hjælpes på vej af iltatomer.

Læs mere om tandblegning her

blegning
Udenlandske kroner

“Billige” udenlandske kroner

Den engelske forfatter og socialreformator John Ruskin formulerede i 1800-tallet balancekunsten mellem pris og kvalitet således:

“Der er næppe noget i verden, som ikke én eller anden kan udføre dårligere og derfor sælge billigere. Mennesker, der kun ser på prisen, er denne mands sikre ofre.

Det er uklogt at betale for meget, men værre at betale for lidt. Når De betaler for meget, kan De miste nogle penge – det er slemt.

Når De betaler for lidt, mister De somme tider alt, fordi det købte viser sig ikke at kunne honorere det, som det var købt til”.

Læs mere om udenlandske kroner her

udenlandske-kroner